Sudjelovanje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo na
81. međunarodnom jesenskom zagrebačkom velesajmu, 13. do 18. rujna 2005.

 
 


Nastavljajući dosadašnje aktivnosti na poticanju upotrebe intelektualnog vlasništva s ciljem poticanja kreativnosti i jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) sudjeluje na 81. međunarodnom jesenskom zagrebačkom velesajmu u dva povezana projekta – projektu Hrvatska vaš poslovni partner u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, te 3. međunarodnoj izložbi inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija ARCA 2005. Kako bi potpomogao napore inovatorske zajednice na poticanju inventivnog stvaralaštva, DZIV je prihvatio i supokroviteljstvo nad ovogodišnjom izložbom ARCA.

 
 

Kao jedna od državnih institucija iz područja gospodarstva odnosno poduzetništva, Zavod u programu Hrvatska vaš poslovni partner sudjeluje s osnovnim informacijskim punktom u paviljonu br. 6, te s projekcijom prezentacije o Zavodu sa sadržajem od interesa gospodarstvenicima.

 
 

Specijalizirani vlastiti promotivno-informacijski prostor Zavoda sa širim sadržajima i uslugama Zavoda postavljen je u susjednom paviljonu br. 8, na zajedničkom prostoru s izložbom Hrvatski izumitelji kroz povijest koju je Zavod pripremio u suradnji s drugim institucijama i ovom prilikom postavio u okviru izložbe ARCA.

 
 

Na specijaliziranom informacijskom prostoru u paviljonu br. 8 inovatori i drugi posjetitelji mogu dobiti informacije i savjete stručnjaka DZIV-a o mogućnostima zaštite intelektualnog vlasništva i korištenja informacijskih usluga DZIV-a iz područja industrijskog vlasništva.

 
 

Izložba "Hrvatski izumitelji kroz povijest" ukratko prikazuje reprezentativni uzorak hrvatskih izumitelja, od Fausta Vrančića i Ruđera Boškovića do suvremenih uspješnih izumitelja, kao podsjetnik na njihove izume koji su postali dio svakodnevnog života suvremenog društva. Izložbu prati i odgovarajući katalog, a autorica izložbe je mr.sc. Tatjana Milović iz DZIV-a.

 
 

Ravnatelj DZIV-a mr.sc. Željko Topić sudjelovat će s izlaganjem na pratećem stručnom skupu ARCA-e Hrvatski inovacijski sustav i inovatori, gdje će predstaviti mjesto i ulogu zaštite intelektualnog vlasništva i DZIV-a u Hrvatskom inovacijskom sustavu.

 
 

Kao supokrovitelj DZIV je financirao i izradu nagrada ARCA-e koje će se dodijeliti najuspješnijim inovatorima.

 
 


Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske

 
 
U Zagrebu, 9. rujna 2005.