17.6.2016.

Intelektualno vlasništvo i mala i srednja poduzeća

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju koja pruža uvid u stavove malih i srednjih poduzeća (MSP) u Europskoj uniji prema zaštiti intelektualnog vlasništva.  pročitaj više »

8.6.2016.

Svjetski dan borbe protiv krivotvorina - 8. lipnja 2016.

Na inicijativu Globalne mreže za borbu protiv krivotvorina (Global Anti-Counterfeiting Group (GACG) Network), već osamnaestu godinu za redom obilježava se Svjetski dan borbe protiv krivotvorina s ciljem podizanja razine javne svijesti na ovaj rastući društveni problem. pročitaj više »

9.5.2016.

Otvoren natječaj Sveučilišta u Zagrebu za upis na Sveučilišni poslijediplomski specijalistički interdisciplinarni studij Intelektualno vlasništvo

Sveučilište u Zagrebu otvorilo je natječaj za upis na Sveučilišni poslijediplomski specijalistički interdisciplinarni studij Intelektualno vlasništvo, u akademskoj godini 2016./2017, za stjecanje akademskog naziva: sveučilišni specijalist/specijalistica intelektualnog vlasništva.
  pročitaj više »

25.4.2016.

Dani intelektualnog vlasništva u DZIV-u

DZIV obilježava 26. travnja, Svjetski dan intelektualnog vlasništva nizom zanimljivih aktivnosti koje se održavaju od 18. do 26. travnja.

Program događanja
pročitaj više »

22.4.2016.

Noć knjige u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, 22.4.2016.

Pozivamo cijenjene korisnike i građane da se pridruže obilježavanju Noći knjige u DZIV-u koje će se održati 22.4.2016. u prostorijama INCENTIV-a. Centralni događaj ovog obilježavanja je tribina „Od Shakespearea do Kindlea“ na kojoj će biti diskutirana aktualna pitanja prava autora i nakladnika kod elektroničkog izdavaštva.
Tribina se održava od 19.00 h do 20.30 h u prostorijama Informacijskog centra DZIV-a, Ulica grada Vukovara 78. pročitaj više »

20.4.2016.

Objavljena studija o negativnim učincima trgovine krivotvorenim i piratskim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju pod nazivom „Trgovina krivotvorenim i piratskim proizvodima – mapiranje gospodarskih učinaka“ („Trade in Counterfeit and Pirated Goods: Mapping the Economic Impact“).
  pročitaj više »

15.4.2016.

Potpora kandidatima za polaganje ispita za europskog patentnog zastupnika

Pozivamo sve kandidate zainteresirane za sudjelovanje u projektu potpore u pripremi kandidata za polaganje Ispita za europskog patentnog zastupnika (European Qualifying Examination - EQE)  u 2016. godini, da svoje prijave za sudjelovanje dostave Zavodu najkasnije do ponedjeljka, 23. svibnja 2016. godine. pročitaj više »

15.4.2016.

Grafičko prikazivanje dizajna – Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju industrijskih dizajna država članica Europske unije.
  pročitaj više »

4.4.2016.

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) u Hrvatskoj, održati će se u Zagrebu od 30. svibnja do 10. lipnja 2016. godine.
Kandidati se mogu prijaviti putem prijavnice na internetu do 25. travnja 2016. godine. pročitaj više »

4.4.2016.

Javni stručni skup „Reforma sustava zaštite žiga u Europskoj uniji - novo zakonodavstvo i programi suradnje“, Zagreb , 10. - 11. 5.2016.

Dvodnevni javni stručni skup o reformama sustava zaštite žiga u Europskoj uniji održat će se u organizaciji DZIV-a i Europskog ureda za intelektualno vlasništvo (EUIPO) uz sudjelovanje stručnjaka iz nacionalnih ureda za intelektualno vlasništvo Europske unije, EUIPO-a  i DZIV-a. pročitaj više »

31.3.2016.

Obavijest o izmjeni i dopuni pravila 82. Provedbenog pravilnika Europske patentne konvencije

Obavještavamo korisnike da je u Narodnim novinama - Međunarodni ugovori br. 2/2016 od 23. ožujka 2016. godine objavljena Odluka Upravnog vijeća kojom se mijenja i dopunjuje pravilo 82. Provedbenog Pravilnika Europske patentne konvencije. pročitaj više »

24.3.2016.

Objavljeno javno savjetovanje Europske komisije u području autorskih i srodnih prava

Dana 23. ožujka 2016. godine Europska komisija je objavila Javno savjetovanje o ulozi izdavača u ukupnom lancu vrijednosti autorskog prava te o izuzetku za panorame (panorama exception).
Savjetovanje je otvoreno do 15. lipnja 2016. godine, a možete mu pristupiti putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

23.3.2016.

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo ime najveće agencije Europske unije

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) - novo je ime najveće EU agencije.
Ured za harmonizaciju na unutarnjem tržištu (OHIM) danas je promijenio ime u Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). pročitaj više »

18.3.2016.

Obavijest korisnicima mrežnih alata OHIM-a

Dana 23. ožujka 2016. Ured za usklađivanje na unutarnjem tržištu (OHIM) mijenja ime u Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Zbog provedbe promjena temeljem Uredbe (EU) 2015/2424  portal OHIM-a neće biti dostupan 22. ožujka. Navedenog dana pristup mrežnim alatima OHIM-a neće biti moguć. Svi rokovi koji ističu u utorak, 22. ožujka 2016. produžuju se na srijedu, 23. ožujka 2016. Od 23. ožujka adresa portala bit će www.euipo.europa.eu. pročitaj više »

16.3.2016.

Na Sveučilištu u Zagrebu ustrojen Poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij Intelektualno vlasništvo

Sveučilište u Zagrebu pokrenulo je Poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij Intelektualno vlasništvo.
Natječaj za upis na specijalistički studij bit će objavljen tijekom travnja 2016. godine. pročitaj više »

Ispiši stranicu