15.4.2019.

Donesen novi Pravilnik o žigu

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je u Republici Hrvatskoj donesen novi Pravilnik o žigu koji je dana 12. travnja 2019. godine objavljen u „Narodnim novinama“, broj 38/19 i stupa na snagu 20. travnja 2019. godine.
  pročitaj više »

12.4.2019.

Produljen rok javnog savjetovanja o zaštiti dizajna u Europskoj uniji

Dana 18. prosinca 2018. g. Europska komisija objavila je na svojim internetskim stranicama javno savjetovanje o zaštiti dizajna u Europskoj uniji.
Javno savjetovanje bit će otvoreno do 30. travnja 2019. godine.
  pročitaj više »

10.4.2019.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti o Nacrtu prijedloga pravilnika o žigu na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 8. travnja 2019. godine zatvorio je, a 10. travnja 2019. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
  pročitaj više »

27.3.2019.

Modernizacija autorskog i srodnih prava: Europski parlament usvojio Direktivu o autorskom pravu i srodnim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu

U utorak, 26.3.2019., Europski parlament usvojio je Direktivu o autorskom pravu i srodnim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu. 
  pročitaj više »

27.3.2019.

Europska komisija objavila javno savjetovanje o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u zemljama izvan Europske unije

Europska komisija, Glavna uprava za trgovinu (DG Trade) je objavila na svojim internetskim stranicama javnu raspravu o zaštiti i provedbi prava intelektualnog vlasništva u zemljama izvan Europske unije sa svrhom prikupljanja informacija od subjekata u EU zainteresiranih za zaštitu i provedbu prava intelektualnog vlasništva u zemljama izvan EU-a. pročitaj više »

20.3.2019.

Objavljena studija EUIPO-a i OECD-a o kretanjima u trgovini krivotvorenim i piratskim proizvodima

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavila je studiju pod izvornim nazivom Trends in Trade in Counterfeit and Pirated Goods
Cjelokupna studija dostupna je putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

19.3.2019.

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj, Zagreb, 27.5.-7.6.2019.

Osma Ljetna škola za intelektualno vlasništvo Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) u Hrvatskoj, održat će se u Zagrebu od 27. svibnja do 07. lipnja 2019. godine.
Kandidati se mogu prijaviti putem prijavnice na internetu do 30. travnja 2019. godine.
  pročitaj više »

19.3.2019.

Seminar Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) za korisnike, 9. travnja 2019. u Zagrebu

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) organizira 9. travnja 2019. u Zagrebu poludnevni seminar za korisnike na kojem će predstaviti alate, baze podataka, inicijative i usluge koje EUIPO nudi.
Više o programu seminara možete naći na sljedećoj poveznici
  pročitaj više »

14.3.2019.

Javno izlaganje o nacrtu prijedloga pravilnika o žigu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) u sklopu savjetovanja s javnošću o propisu (8. ožujka – 8. travnja 2019. godine) provest će Javno izlaganje o nacrtu prijedloga pravilnika o žigu dana 19. ožujka 2019. godine u 10 sati u DZIV-u, Ulica grada Vukovara 78/I, Zagreb, u dvorani za sastanke na prvom katu.
  pročitaj više »

12.3.2019.

Nastavljen rast broja prijava i priznatih Europskih patenata pri Europskom patentnom uredu

Godišnje izvješće Europskog patentnog ureda (European Patent Office - EPO) za 2018. koje sadrži najnoviju statistiku i trendove objavljeno je 12. ožujka na EPO-ovoj internetskoj stranici.
  pročitaj više »

11.3.2019.

Zavod sudjeluje na javnom događanju povodom Svjetskog dana prava potrošača, 15.3.2019. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu

Događanje namijenjeno građanima, pod nazivom "Pametno s pametnim tehnologijama - Zaštita potrošača u digitalnom svijetu", održat će se 15.3.2019. u Tehničkom muzeju od 10:00 do 18:00 sati. Zavod na događanju sudjeluje s info pultom na kojem će posjetitelji dobiti informacije o rizicima kupovine krivotvorina i piratskih proizvoda pri kupnji putem interneta.   pročitaj više »

8.3.2019.

Obavijest o posljedicama povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije u području intelektualnog vlasništva

S obzirom na političku situaciju u Ujedinjenoj Kraljevini i neizvjesnost oko postupka ratifikacije Sporazuma o povlačenju Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) iz Europske unije (EU) i Euratoma (dalje u tekstu: Sporazum), donosimo informacije o posljedicama povlačenja UK iz EU u području intelektualnog vlasništva u slučaju da Sporazum ne bude ratificiran.
  pročitaj više »

8.3.2019.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Pravilnika o žigu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
  pročitaj više »

28.2.2019.

Objava aplikacije za pretraživanje svjedodžbi o dodatnoj zaštiti na internet stranici DZIV-a

Obavještavamo korisnike da je na internetskoj stranici Zavoda dostupna aplikacija za pretraživanje baze podataka svjedodžbi o dodatnoj zaštiti prema sljedećim kriterijima: broju zahtjeva, nazivu proizvoda, podnositelju, broju temeljnog patenta i nazivu izuma.
  pročitaj više »

14.2.2019.

Objavljena studija EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva o komparativnoj analizi slučaja o sustavima za alternativno rješavanje sporova o nazivu domene

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri EUIPO-u objavila je novu studiju pod nazivom „Comparative Case Study on Alternative Resolution Systems for Domain Name Disputes“. pročitaj više »

Ispiši stranicu