11 | 10 | 2017

António Campinos izabran za novog predsjednika EPO-a

António Campinos izabran za novog predsjednika EPO-a


U Münchenu, 11. listopada 2017. Upravno vijeće Europske patentne organizacije izabralo je Antónija Campinosa za idućeg predsjednika Europske patentne organizacije (EPO), u petogodišnjem mandatu koji započinje 1. srpnja 2018.

Gospodin Campinos trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora Ureda Europske Unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Također je i bivši predsjednik Portugalskog patentnog zavoda (INPI). Na toj je funkciji nekoliko godina radio kao portugalski predstavnik u Upravnom vijeću Europske patentne organizacije.

U svom obraćanju nakon sjednice Upravnog vijeća,  predsjednik EPO-a Benoît Battistelli rekao je sljedeće: „Želio bih srdačno čestitati Antóniju Campinosu na ovom izboru koji predstavlja pobjedu stručnosti i dojmljivog iskustva u području intelektualnog vlasništva. To je i pobjeda za Europu u svojoj raznolikosti. Po prvi puta rukovoditeljem EPO-a imenovan je državljanin s juga Europe. Ovaj presudan ishod pokazuje kako je Europska patentna organizacija sazrela u smislu provođenja snažnog upravljanja i osiguravanja vodstva kod donošenja odluka koje će služiti europskoj inovativnosti.“

Više o tome možete saznati na službenoj internetskoj stranici Europskog patentnog ureda