29 | 01 | 2018

Radionica za predstavnike MSP-a „Upravljanje intelektualnim vlasništvom“ u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

Radionica za predstavnike MSP-a „Upravljanje intelektualnim vlasništvom“ u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje


U okviru projekta VIP4SME, 30. siječnja 2018. djelatnici DZIV-a u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, održat će radionicu i trening za predstavnike malog i srednjeg poduzetništva.

Na radionici će se sudionici upoznati s osnovama intelektualnog vlasništva, neformalnim oblicima intelektualnog vlasništva, zaštitom poslovne tajne i povjerljivih informacija, postupkom zaštite patentom, žigom i industrijskim dizajnom na nacionalnom i međunarodnom nivou te će dobiti kratak pregled dostupnih baza podataka industrijskog vlasništva. Putem primjera iz poslovne prakse upoznat će se sa upotrebom intelektualnog vlasništva u poslovanju i važnošću upravljanja intelektualnim vlasništvom u poslovanju.
Tijekom treninga sudionici će kroz studije slučaja naučiti prepoznati različite oblike intelektualnog vlasništva u poslovanju te odgovarajuće načine zaštite, kroz pokazne vježbe dobit će uvid u pretraživanje baza podataka patenta, žiga i industrijskog dizajna kao i način prijavljivanja pojedinih prava industrijskog vlasništva putem popunjavanja obrasca prijave patenta, žiga i dizajna.

Program radionice

 

Ispiši stranicu