Informacijski centar za intelektualno vlasništvo - INCENTIV

INCENTIV je javni informacijsko-uslužni centar Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i član europske mreže PATLIB centara, koji pruža stručnu informacijsku pomoć svima koji žele učinkovito zaštititi, koristiti odnosno upravljati intelektualnim vlasništvom.

Neovisno o tome na čemu se temelji Vaše poslovanje, za trajni poslovni uspjeh u suvremenim uvjetima poslovanja neophodno je dobro upravljanje vlastitim intelektualnim vlasništvom, odnosno na zakonit način uređeno korištenje tuđega. To je osobito značajno ukoliko se Vaše poslovanje temelji na razvoju ili korištenju novih tehnologija, ili na ponudi novih i prepoznatljivih proizvoda ili usluga.

U INCENTIV-u možete dobiti besplatne stručne informacije o tome na koji način u zemlji i inozemstvu zaštititi vlastito intelektualno vlasništvo, kako na dozvoljen način koristiti tuđe, odnosno kako izbjeći povredu tuđih prava intelektualnog vlasništva.

Uz stručne informacije, INCENTIV nudi i stručne usluge pretraživanja i analize fondova registriranog industrijskog vlasništva (izvan postupaka za registraciju prava), te uslugu specijalizirane knjižnice i čitaonice.

U pružanju usluga INCENTIV-a sudjeluju zaposlenici INCENTIV-a ali i drugi stručnjaci Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo čija se stručnost temelji na edukaciji u relevantnim svjetskim uredima za intelektualno vlasništvo i praktičnom iskustvu u postupcima zaštite intelektualnog vlasništva.

 

 

Korisne poveznice