Ljetna škola za intelektualno vlasništvo

Državni zavod za intelektualno vlasništvo od 2008. godine organizira međunarodnu Ljetnu školu za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Ljetna škola u Hrvatskoj jedna je od nekoliko ljetnih škola koje se održavaju u različitim dijelovima svijeta prema programu izvorne Ljetne škole za intelektualno vlasništvo WIPO-a koja se održava u sjedištu WIPO-a u Ženevi. Program obuhvaća najvažnija područja intelektualnog vlasništva, a temelji se na predavanjima, prikazima slučaja, vježbama i grupnim raspravama. Po uspješnom završetku škole sudionici dobivaju certifikat o sudjelovanju.

Cilj Ljetne škole je pružanje mogućnosti studentima viših godina studija i mladim stručnjacima da steknu više znanja o intelektualnom vlasništvu i da shvate njegovu vrijednost kao pokretača gospodarskog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvitka.

Ljetna škola za intelektualno vlasništvo traje dva tjedna i održava se tijekom ljetnih mjeseci (lipanj/srpanj), a Zavod je organizira u suradnji sa jednim od sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Ovogodišnja deveta Ljetna škola u Hrvatskoj održava se od 26. lipnja do 7. srpnja 2023. godine u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku. Detaljniji podaci o održavanju i prijavama za Ljetnu školu u Hrvatskoj objavljuju se na internetskim stranicama Ljetne škole WIPO-a.

Do sada održane Ljetne škole za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj:

  1. 2008. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku
  2. 2009. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku
  3. 2010. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku
  4. 2011. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku (https://www.dziv.hr/hr/novosti/ljetna-skola-za-intelektualno-vlasnistvo-wipo-a-u-hrvatskoj,11.html)
  5. 2012. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku (https://www.dziv.hr/hr/novosti/ljetna-skola-za-intelektualno-vlasnistvo-svjetske-organizacije-za-intelektualno,79.html)
  6. 2014. u Dubrovniku, u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku
  7. 2016. u Zagrebu, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu
    (https://www.dziv.hr/hr/novosti/ljetna-skola-za-intelektualno-vlasnistvo-svjetske-organizacije-za-intelektualno,400.html)
  8. 2019. u Zagrebu, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu
    (https://www.dziv.hr/hr/novosti/ljetna-skola-za-intelektualno-vlasnistvo-svjetske-organizacije-za-intelektualno,3668.html)

Međunarodna Ljetna škola za intelektualno vlasništvo u Hrvatskoj, Dubrovnik
- 26. lipnja do 7. srpnja 2023.