23 | 09 | 2019

Sudjelovanje Zavoda na Europskoj noći istraživača u Zagrebu 27. rujna 2019.

Sudjelovanje Zavoda na Europskoj noći istraživača u Zagrebu 27. rujna 2019.


Državni zavod za intelektualno vlasništvo i ove godine sudjeluje u manifestaciji „Europska noć istraživača“ koja se održava u Zagrebu na Europskom trgu 27. rujna 2019. od 17 do 22 sata, s ciljem promocije ne samo znanosti i istraživačkog rada nego i važnosti zaštite njegovih rezultata – intelektualnog vlasništva.
Predstavnici Zavoda će na Europskoj noći istraživača pomoću zabavnih i edukativnih radionica, kratkih filmova o istraživačimaizumiteljima suvremene tehnologije i nagradnih kvizova predstaviti zainteresiranima svoju djelatnost i upoznati ih s osnovama zaštite intelektualnog vlasništva.

Posjetite nas na štandu Zavoda na Europskom trgu 27. rujna od 17.15 do 22.00 sata.

Program događanja

Europska noć istraživača je dugogodišnja inicijativa Europske komisije u području znanosti kojoj je naglasak na popularizaciji znanosti, osvještavanju javnosti o važnosti „znanosti u društvu i za društvo“, o važnosti rada znanstvenika i istraživača, o europskim i nacionalnim politikama u znanosti, a obilježava se svake godine zadnjeg petka u mjesecu rujnu diljem Europe.

Ove godine, osamnaest hrvatskih institucija iz sustava znanosti, visokog obrazovanja, javne uprave i privatnog sektora provodi projekt te će sudjelovati u organizaciji Europske noći istraživača 27. rujna 2019. godine od 17.00 do 22.00 sata na sljedećim lokacijama:

Osijek – Dvorište Rektorata
Rijeka – Tower Center Rijeka
Split – Podrumi Dioklecijanove palače, Riva
Zagreb – Europski trg, Tunel Grič.

I ovogodišnja manifestacija dio je projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je financiran u sklopu Okvirnoga programa EU-a za istraživanje i inovacije 2014. - 2020. – Obzor 2020.

Videozapis s Europske noći istraživača u 2018. godini možete pogledati na linku.

Europsku noć istraživača možete pratiti na službenoj mrežnoj stranici te na društvenim mrežama:
Facebook
Instagram
Twitter