21 | 02 | 2012

Posjet delegacije Mađarskog ureda za intelektualno vlasništvo Zavodu

Posjet delegacije Mađarskog ureda za intelektualno vlasništvo Zavodu


U Zavodu je 21. veljače 2012. godine održan bilateralni susret delegacija Mađarskog ureda za intelektualno vlasništvo i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske.

Dr. Miklós Bendzsel, predsjednik Mađarskog zavoda, ovom je prigodom svečano uručio počasnu nagradu za intelektualno vlasništvo Jedlik Ányos ravnatelju mr.sc. Željku Topiću.  Nagrada Jedlik Ányos najviše je strukovno priznanje iz područja intelektualnog vlasništva u Republici Mađarskoj, koju dodjeljuje predsjednik Mađarskog ureda za intelektualno vlasništvo u ime ministra industrije i trgovine. Ova nagrada dodijeljena je ravnatelju Topiću kao priznanje za njegov iznimno uspješan rad i dostignuća u regionalnoj, europskoj i globalnoj suradnji u području zaštite intelektualnog vlasništva.

Neformalni sastanak dviju delegacija održan je na zajedničku inicijativu kako bi se raspravilo sadašnje stanje poslova u području intelektualnog vlasništva na nacionalnoj razini u dvjema državama, na regionalnoj, europskoj i globalnoj razini,  te da bi se prodiskutirala dosadašnja plodna bilateralna suradnja i ispitale mogućnosti partnerskog rješavanja pojedinih pitanja budućeg unitarnog patentnog sustava Europske unije.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo iznimno dobrim bilateralnim odnosima u području intelektualnog vlasništva te želja za njihovim unapređenjem na svim područjima od zajedničkog interesa.