Knjižnica i čitaonica iz područja intelektualnog vlasništva

U sastavu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, u prostorijama Informacijskog centra za intelektualno vlasništvo (INCENTIV-a), nalazi se specijalizirana knjižnica iz područja intelektualnog vlasništva koja posjeduje opsežnu relevantnu literaturu, periodičke publikacije te nacionalnu i međunarodnu zbirku zakonskih propisa iz područja intelektualnog vlasništva. Knjižnica raspolaže s fondom od oko 900 naslova knjiga te s oko 70 naslova periodičkih publikacija iz područja intelektualnog vlasništva.

Uvid u sadržaj bibliografskih podataka knjižnog fonda moguće je dobiti pretraživanjem on-line kataloga knjižnice DZIV-a, kao i izravno u knjižnici.

Sva navedena stručna literatura i ostali informacijski materijali dostupni su za korištenje u prostorijama čitaonice u radnom vremenu knjižnice i posuđuju se isključivo za rad u čitaonici. Korištenje navedene literature u čitaonici knjižnice moguće je uz prethodnu najavu na adresu e-pošte: knjiznica@dziv.hr.

Uz navedeno, čitaonica raspolaže s korisničkim računalima putem kojih je moguće pretraživanje baza podataka - javnih registra intelektualnog vlasništva Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, te međunarodnih besplatnih baza podataka o intelektualnom vlasništvu, u čemu možete dobiti i pomoć zaposlenika INCENTIV-a.

Uredovno vrijeme knjižnice

Ponedjeljak, utorak, srijeda i petak          8 - 16 sati
Četvrtak                                                        10 - 18 sati

Ispiši stranicu