Međunarodna suradnja

 

 Akademija u svom djelovanju blisko surađuje s međunarodnim i regionalnim organizacijama za intelektualno vlasništvo, prvenstveno sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Europskim patentnim uredom (EPO) te akademijama za intelektualno vlasništvo pri tim organizacijama.

Neki od rezultata dosadašnje suradnje sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo su zajedničko organiziranje Ljetne škole za intelektualno vlasništvo, prilagodba WIPO-ovog Osnovnog tečaja na daljinu za intelektualno vlasništvo za hrvatsko govorno područje (DL101HR)  te organizacija više međunarodnih skupova posvećenih različitim aspektima intelektualnog vlasništva.

U suradnji Akademije s Europskim patentnim uredom  u okviru projekta IP4INNO (Intelektualno vlasništvo za inovacije) razvijen je skup obrazovnih modula za malo i srednje poduzetništvo na hrvatskom jeziku prema izvornim modulima programa IP4INNO. Također, Akademija surađuje s Europskom patentnom akademijom (akademijom pri Europskom patentnom uredu) na zajedničkom organiziranju seminara, radionica i stručnih skupova u Hrvatskoj iz različitih područja intelektualnog vlasništva.

Akademija sudjeluje i u međunarodnoj inicijativi Globalne mreže akademija za intelektualno vlasništvo (Global Network on Intellectual Property (IP) Academies).

Ispiši stranicu