01 | 09 | 2021

Fond za mala i srednja poduzeća od 20 milijuna eura bespovratnih sredstava pomoći namijenjen lakšem pristupu intelektualnom vlasništvu

Info Grafika MSP


Izvor: EUIPO

Prijave za korištenje sredstava iz Fonda za MSP-ove primaju se od 1. rujna 2021. u petom ovogodišnjem razdoblju za prijavu.

Uvjeti, rokovi i druge relevantne informacije o ovoj inicijativi dostupne su na EUIPO-voj stranici Ideas Powered for Business.

Fond za mala i srednja poduzeća (Fond za MSP-ove) program je bespovratnih sredstava u iznosu od 20 milijuna EUR, čija je svrha pomoći malim i srednjim poduzećima (MSP) sa sjedištem u Europskoj uniji da ostvare lakši pristup i veću korist od svojih prava intelektualnog vlasništva.

Fond za MSP-ove provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) u okviru programa Ideas Powered for Business i dio je Akcijskog plana za intelektualno vlasništvo Europske komijsije a  provodi se u suradnji s nacionalnim i regionalnim uredima za intelektualno vlasništvo zemalja članica Europske unije (EU). Fond je namijenjen poduzećima koja žele osmisliti svoje strategije u području IV-a i zaštititi svoja prava IV-a na nacionalnoj, regionalnoj razini ili razini EU-a.

Fond nudi financijsku podršku MSP-ovima u obliku povrata troškova za prijave žigova i dizajna i/ili za usluge preddijagnostičkog ispitivanja Intelektualnog vlasništva (IP Scan), do maksimalnog iznosa od 1500 EUR po poduzeću.

Sredstva iz ovog fonda na  raspolaganju su svim poduzećima u EU-u  koja zadovoljavaju uvijete prema službenoj definiciji EU-a za MSP.

Ispiši stranicu