02 | 11 | 2020

Plenarni sastanak EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

EUIPO Logo - hrvatski

Obavještavamo vas da je dana 30. rujna i 1. listopada 2020. godine održan Plenarni sastanak EU promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (dalje: EU Promatračnica). Sastanak je održan virtualnim putem, a prisustvovali su mu predstavnici nadležnih tijela država članica Europske unije, Europskog parlamenta, Europske komisije, međunarodnih organizacija, kao i brojni predstavnici organizacija nositelja prava intelektualnog vlasništva i udruga civilnog društva.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti i rezultati rada EU Promatračnice u proteklih godinu dana te je provedena rasprava o aktivnostima, programima i inicijativama koje će se u predstojećem razdoblju provoditi u okviru rada EU Promatračnice, a koje uključuju tri glavna cilja: prikupljanje dokaza i činjenica u području provedbe prava intelektualnog vlasništva te izradu studija i analiza, održavanje i razvoj baza podataka i informatičkih alata koja koriste nadležna tijela u borbi protiv povreda prava intelektualnog vlasništva (primjerice the IP Enforcement Platform) te jačanje javne svijesti o negativnim posljedicama krivotvorenja i piratstva.

Naglašen je značaj suradnje svih nadležnih institucija i privatnog sektora (nositelja prava) u borbi protiv povreda prava intelektualnog vlasništva, značaj daljnje edukacije službenika institucija nadležnih  za provedbu prava intelektualnog vlasništva, kao i daljnjih nastojanja usmjerenih edukaciji djece i mladih u ovom području, s ciljem uvrštavanja područja intelektualnog vlasništva u nastavne planove i programe obrazovnih ustanova država članica EU-a.

Više o radu EU promatračnice možete pogledati u sljedećem video sadržaju.  

 

Ispiši stranicu