23 | 09 | 2016

Studijski posjet delegacije Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije


Od 12. do 13. rujna 2016. godine delegacija Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije (ZISRS) boravila je u radnom posjetu Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo (DZIV) u okviru programa suradnje s Europskim patentnim uredom. Tijekom posjeta predstavljena su iskustva DZIV-a u provedbi projekta razmjene podataka s Europskim patentnim uredom (Data Acquisition based on Quality at Source - QaS), putem kojega će se osigurati dostupnost cjelokupnoj kolekciji hrvatskih patentnih dokumenata u strojno čitljivom obliku (XML formatu). Projekt QaS zajednički je projekt Europskog patentnog ureda i nacionalnih ureda za intelektualno vlasništvo zemalja članica Europske patentne organizacije, slijedom čega je odgovarajući projekt pokrenut i u ZISRS-u.

Delegaciji ZISRS-a predstavljena su iskustva na rješavanju problema iz pojedinih faza provedbe projekta, kao i postupci obrade ulaznih dokumenata te alat za konverziju patentnih dokumenata u XML format koji je Zavod razvio u okviru projekta.

Organizacija ovog posjeta doprinos je razvoju stručne suradnje sa Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije, s kojim je DZIV sklopio i formalni sporazum o suradnji, kao i ukupnoj suradnji iz područja intelektualnog vlasništva sa zemljama susjedstva.

Ispiši stranicu