16.1.2018.

Rezultati Nagradnog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“

Temeljem natječaja od 24. travnja 2017. godine za učenike osnovnih i srednjih škola za dodjelu nagrada za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip na temu: „Inovacija za bolji život“ objavljujemo odluku o dodijeljenim nagradama.
  pročitaj više »

5.1.2018.

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik Smjernica Europske komisije o određenim aspektima Direktive 2004/48/EZ o provedbi prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je dokument Komunikacija Komisije Europskom parlamentu, Vijeću i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru – Smjernice o određenim aspektima Direktive 2004/48/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o provedbi prava intelektualnog vlasništva, objavljen i dostupan putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

28.12.2017.

Obavijest korisnicima o dostupnim obrascima putem sustava e-Građani

Obavještavamo korisnike da su obrasci za stjecanje propisanih uvjeta za obavljanje djelatnosti zastupanja i kolektivnog ostvarivanja prava u području intelektualnog vlasništva iz nadležnosti Zavoda dostupni od sada i putem sustava e-Građani na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

21.12.2017.

Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“ - Obavijest

Obavještavamo sve prijavitelje na Natječaj, da će odluka o dodjeli nagrada, iz organizacijskih razloga, biti objavljena u siječnju 2018. godine.
  pročitaj više »

20.12.2017.

Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji rad u području intelektualnog vlasništva - Obavijest

Obavještavamo sve prijavitelje na Natječaj da će odluka o dodjeli nagrade za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva, iz organizacijskih razloga, biti objavljena u siječnju 2018. godine.
  pročitaj više »

18.12.2017.

Objavljeno izvješće o zaštiti i kontroli oznaka zemljopisnog podrijetla poljoprivrednih proizvoda u Europskoj uniji

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je izvješće pod nazivom „Zaštita i kontrola oznaka zemljopisnog podrijetla poljoprivrednih proizvoda u Europskoj uniji“.
Sažetak studije dostupan je na hrvatskom jeziku na sljedećoj poveznici, a cjelina studije dostupna je ovdje.
  pročitaj više »

11.12.2017.

Posjet delegacije Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore DZIV-u

Prošli tjedan u razdoblju 7. - 8. prosinca 2017. Državni zavod za intelektualno vlasništvo bio je domaćin posjetu delegacije Zavoda za intelektualnu svojinu Crne Gore pod vodstvom ravnateljice Zavoda gđe Valentine Radulović Šćepanović.
  pročitaj više »

11.12.2017.

Održana radionica za patentne zastupnike o ePCT sustavu

U organizaciji Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV), dana 7. prosinca 2017. godine, održana je radionica za patentne zastupnike o ePCT sustavu podnošenja prijava u elektroničkom obliku.
  pročitaj više »

11.12.2017.

Objavljen novi paket mjera Europske komisije usmjerenih jačanju zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva

Europska komisija je 29. studenoga 2017. godine objavila sveobuhvatni paket mjera za dodatno poboljšanje zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva.
Više o tomu možete pročitati na sljedećoj poveznici.
  pročitaj više »

4.12.2017.

Japan pristupio sustavu DesignView

Od 4. prosinca 2017. japanski Zavod za patente (JPO) omogućio je pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.
  pročitaj više »

1.12.2017.

Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije o prikazu novih vrsta žigova

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju žigova država članica Europske unije.
  pročitaj više »

21.11.2017.

Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“

Obavještavamo sve zainteresirane da je rok za prijavu na nagradni natječaj produžen do 15. prosinca 2017. godine.
  pročitaj više »

21.11.2017.

Argentina i Moldavija pristupile sustavu TMview

Od 20. studenog 2017. argentinski Nacionalni institut za industrijsko vlasništvo (INPI) i Državna agencija za intelektualno vlasništvo Republike Moldavije (AGEPI) omogućili su pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
  pročitaj više »

21.11.2017.

Argentina, Švicarska i Moldavija pristupile sustavu DesignView

Od 20. studenog 2017. argentinski Nacionalni institut za industrijsko vlasništvo (INPI), švicarski Savezni zavod za intelektualno vlasništvo (IGE-IPI) te Državna agencija za intelektualno vlasništvo Republike Moldavije (AGEPI) omogućili su pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.
  pročitaj više »

16.11.2017.

Održan Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade u Varaždinu, 14.11.2017.

U Varaždinu u Kinu Gaj i prostorijama Gradske vijećnice, 14. studenog od 9 do 15 sati pod motom Budi kreatIVan•Budi inovatIVan•BUDI DIV održano je događanje pod nazivom Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu