4.9.2018.

Konferencija na visokoj razini o intelektualnom vlasništvu za zemlje na Putu svile u Pekingu (Belt and Road Initiative)

Na poziv Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo NR Kine ravnateljica Zavoda mr.sc. Ljiljana Kuterovac sudjelovala je na Konferenciji na visokoj razini o intelektualnom vlasništvu za zemlje na Putu svile (High-Level Conference on Intellectual Property for Countries along the Belt and Road) održanoj od 28. do 29. kolovoza 2018. u Pekingu. pročitaj više »

4.9.2018.

Objava Izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT Pravilnika)

Obavještavamo korisnike da je u Narodnim novinama - Međunarodni ugovori br. 5/2018 dana 8. kolovoza 2018. godine objavljen Potvrđeni primjerak izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT), u izvorniku na engleskom jeziku i u prijevodu na hrvatskom jeziku.
  pročitaj više »

30.7.2018.

Kostarika, Honduras, El Salvador i Urugvaj pristupaju alatima Flagship

Više o tome možete saznati na: www.tmdn.org i www.ipkey.eu pročitaj više »

11.7.2018.

Potpisan Memorandum o razumijevanju o internetskom oglašavanju i pravima intelektualnog vlasništva

U okviru inicijativa usmjerenih borbi protiv povreda prava intelektualnog vlasništva te uz podršku Europske komisije, 25. lipnja 2018. godine potpisan je Memorandum o razumijevanju o internetskom oglašavanju i pravima intelektualnog vlasništva.
  pročitaj više »

6.7.2018.

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik studije „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“

Obavještavamo vas da je studija „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“, sada dostupna i na hrvatskom jeziku, te joj možete pristupiti putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

5.7.2018.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o evaluaciji rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje vezano uz evaluaciju rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (EU Promatračnica), koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).
  pročitaj više »

30.6.2018.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje
JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.
  pročitaj više »

7.6.2018.

Obavijest o programu za zastupnike koji vode postupke pred Uredom Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO)

Obavještavamo korisnike o pokretanju programa obuke za žigove i dizajn Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO Trade Mark and Design Education Programme (ETMD EP). Radi se o novom programu obuke koji je posebno oblikovan za zastupnike koji vode postupke pred EUIPO-om. pročitaj više »

6.6.2018.

Svjetski dan borbe protiv krivotvorina, 6.lipnja 2018.

Povodom Svjetskog dan borbe protiv krivotvorina, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavljuje Objedinjeno Izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva za 2018. godinuU istraživanju koje je proveo EUIPO pokazalo se da se svake godine zbog krivotvorenja u 13 gospodarskih sektora u EU-u izgubi oko 60 milijardi eura, a u Republici Hrvatskoj taj gubitak iznosi 398 milijuna eura.                                        Izvršni sažetak Izvješća   Infografike 

pročitaj više »

28.5.2018.

Crna Gora pristupila sustavu DesignView

Od 28. svibnja 2018. Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore (IPOM) omogućio je pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.
Više o tomu možete saznati ovdje.
  pročitaj više »

25.5.2018.

Obavijest o objavi izmjena zakona iz područja industrijskog vlasništva

Obavještavamo korisnike da su u Narodnim Novinama broj 46/2018, od 18. svibnja 2018. godine, objavljene izmjene više zakona iz područja industrijskog vlasništva.
  pročitaj više »

21.5.2018.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o suzbijanju nezakonitih sadržaja na internetu

Europska komisija otvorila je javno savjetovanje o jačanju borbe protiv nezakonitih sadržaja na internetu.
Javno savjetovanje otvoreno je do 25. lipnja 2018. godine.
  pročitaj više »

18.5.2018.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje
JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.
  pročitaj više »

15.5.2018.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o žigu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
  pročitaj više »

14.5.2018.

Objavljene dvije nove studije Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO)

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je dvije nove studije vezane uz područje provedbe prava intelektualnog vlasništva.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu