22.5.2020.

Obavijest o izvještaju o provedenom savjetovanju o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima

S obzirom na obimnost savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, provedenog putem e-Savjetovanja, za pripremu izvještaja o održanom savjetovanju potrebno je više vremena od planiranoga prilikom otvaranja savjetovanja te će izvještaj biti objavljen s kasnijim datumom od najavljenog.

pročitaj više »

19.5.2020.

Obavijest korisnicima o izmjenama elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva

Obavještavamo korisnike elektroničke usluge e-Prijava industrijskog vlasništva da je od 18. svibnja 2020. godine usluga prilagođena za podnošenje zahtjeva za priznanje patenta u skladu s Pravilnikom o patentu, koji je stupio na snagu 16. svibnja 2020.
 

pročitaj više »

15.5.2020.

JAVNO IZLAGANJE O NACRTU PRIJEDLOGA ZAKONA O AUTORSKOM PRAVU I SRODNIM PRAVIMA

U okviru savjetovanja s javnošću o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (dalje: Nacrt prijedloga zakona), koje se provodi od 17. travnja do 17. svibnja 2020. godine, Državni zavod za intelektualno vlasništvo održat će javno izlaganje o Nacrtu prijedloga zakona.
 

pročitaj više »

12.5.2020.

Objava Izmjena i dopuna Provedbenog pravilnika Europske patentne konvencije

Obavještavamo korisnike da su u Narodnim novinama – Međunarodni ugovori broj 2/2020 od 8. svibnja 2020. godine, objavljene Odluke Upravnog vijeća Europske patentne organizacije, kojima se mijenja i dopunjuje Provedbeni pravilnik Europske patentne konvencije.

pročitaj više »

12.5.2020.

Objava Izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT Pravilnik)

Obavještavamo korisnike da je u Narodnim novinama – Međunarodni ugovori broj 2/2020. od 8. svibnja 2020. godine objavljen Potvrđeni primjerak izmjene i dopune Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT), u izvorniku na engleskom jeziku i u prijevodu na hrvatskom jeziku.

pročitaj više »

11.5.2020.

Donesen novi Pravilnik o patentu

Obavještavamo zainteresiranu javnost da je u Republici Hrvatskoj donesen novi Pravilnik o patentu koji je dana 8. svibnja 2020. godine objavljen u „Narodnim novinama“, broj 55/20 i stupa na snagu 16. svibnja 2020. godine.

pročitaj više »

8.5.2020.

Obavijest o radnom vremenu i radu Zavoda sa strankama od 11. svibnja 2020.

Od 11. svibnja 2020. Zavod nastavlja redovno poslovati i komunicirati sa strankama u svojim službenim prostorijama prema redovitom uredovnom vremenu. U svrhu zaštite zdravlja stranaka i službenika Zavoda preporučujemo da svoj dolazak u prostorije Zavoda prethodno najavite elektroničkim ili telefonskim putem.

pročitaj više »

17.4.2020.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
 

pročitaj više »

15.4.2020.

DZIV objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na portalu „e-Savjetovanja“

Državni zavod za intelektualno vlasništvo dana 14. travnja 2020. godine zatvorio je, a 15. travnja 2020. godine objavio izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“ o Prijedlogu pravilnika o patentu.
 

pročitaj više »

7.4.2020.

Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju žigova država članica Europske unije.

pročitaj više »

7.4.2020.

Važno upozorenje: žig – lažni računi

Upozoravaju se podnositelji prijave i/ili nositelji prava na žig te njihovi pravni zastupnici na ponovnu pojavu prijevarnih računa/dopisa vezano uz registraciju žiga, održavanje prava na žig ili upisa u bazu podataka žigova.
  pročitaj više »

6.4.2020.

Australija pristupa sustavu TMview

Od 6. travnja 2020. Australski zavod za intelektualno vlasništvo (IP Australia) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
 

pročitaj više »

1.4.2020.

Kriteriji za procjenjivanje otkrivanja dizajna na Internetu – Objava zajedničke komunikacije nacionalnih ureda država članica Europske unije

Državni zavod za intelektualno vlasništvo u okviru Europske mreže žigova i dizajna objavljuje zajedničku komunikaciju nacionalnih ureda nadležnih za registraciju industrijskih dizajna država članica Europske unije.
 

pročitaj više »

23.3.2020.

Obavijest o radnom vremenu i radu Zavoda sa strankama od 24.ožujka 2020.

U cilju sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID-19, uzevši u obzir preporuke o smanjenju kretanja i kontakata u javnosti, rad sa strankama u prostorijama Zavoda obustavlja se od 24.3.2020. do obustave ove odluke.
 

pročitaj više »

19.3.2020.

Obavijest korisnicima o dostupnosti aplikacije e-Prijava putem sustava e-Građani

Obavještavamo korisnike da je aplikacija e-Prijava od dana 18. ožujka 2020. godine dostupna i putem sustava e-Građani. Navedenoj aplikaciji korisnici mogu pristupiti putem sustava e-Građani preko sljedeće poveznice.

pročitaj više »

Ispiši stranicu