23 | 01 | 2019

Brunei Darussalam pristupa sustavima TMview i DesignView

Brunei Darussalam pristupa sustavima TMview i DesignView


Od 23. siječnja 2019. Ured za intelektualno vlasništvo Bruneja (BruIPO) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima i dizajnu putem alata za pretraživanje TMview i DesignView.

Uz BruIPO, i sustav TMview i sustav DesignView sad sadrže podatke iz ukupno 68 ureda.

Uz više od 46.000 žigova pridodanih iz BruIPO-a TMview pruža informacije i pristup do ukupno preko 52,5 milijuna žigova. DesignView sadrži više od 14,4 milijuna dizajna, uključujući 190 dizajna iz BruIPO-a.

Od uvođenja sustava TMview 13. travnja 2010. obavljeno je više od 51,2 milijuna pretraživanja iz 166 različitih zemalja, s korisnicima iz Španjolske, Kine i Njemačke kao najčešćim posjetiteljima. Što se tiče sustava DesignView, on je pokrenut 19. studenog 2012. i otad je obavljeno više od 4,4 milijuna pretraživanja iz 163 različite zemlje, s korisnicima iz Ujedinjene Kraljevine, Njemačke i Kine kao najčešćim posjetiteljima.

Integracija BruIPO-a u sustave TMview i DesignView konkretan je rezultat programa Ključa Jugoistočne Azije za intelektualno vlasništvo (IP Key South East Asia) kojim upravlja Europska komisija a provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Više o tome možete saznati na www.tmdn.org i www.ipkey.eu

Ispiši stranicu