20 | 04 | 2022

Nagradni natječaj za mlade za najbolji video rad

ilustracije raznih autora

Ilustracije različitih umjetnika djeljenih na unsplash.com

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva 26.4. koji se u 2022. godini obilježava pod motom "Intelektualno vlasništvo i mladi: Inovacije za bolju budućnost", Državni zavod za intelektualno vlasništvo organizira nagradni natječaj za mlade do 30 godina starosti na temu „Mladi i inovativni - mijenjamo budućnost na bolje“.

Natječajem se želi potaknuti mlade da izraze svoje viđenje o tome kako mladi svojim kreativnim djelima i inovacijama mogu život ljudi i društvo u cjelini učiniti kvalitetnijim i boljim. 
Na ovaj način želi se ojačati svijest o društvenom značaju sustava zaštite intelektualnog vlasništva. Kreativne ili umjetničke realizacije ideja te inovacije koje su plod ljudskog intelekta, štite se pravima intelektualnog vlasništva. Pravnom zaštitom rezultata intelektualnog rada želi se umjesto prisvajanja rezultata tuđeg rada potaknuti vlastita kreativnost i inovativnost, čime se doprinosi općem društvenom razvitku. Ovim natječajem sudionike se želi potaknuti na inovativno i kreativno razmišljanje te primjenu sustava zaštite intelektualnog vlasništva u zaštiti svojih ideja i svoga kreativnog rada.

Uvjeti natječaja
 

Ispiši stranicu