16 | 03 | 2018

Potpisan Sporazum o suradnji između Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Pravosudne akademije

Potpisan Sporazum o suradnji između Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Pravosudne akademije


Slijedom višegodišnje uspješne suradnje na usavršavanju sudaca i državnih odvjetnika u području prava intelektualnog vlasništva, 14. ožujka 2018. godine u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo potpisan je Sporazum o suradnji između Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Pravosudne akademije.

Sporazum su potpisale ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo gđa Ljiljana Kuterovac i ravnateljica Pravosudne akademije gđa Andrea Posavec Franić, a potpisivanju su prisustvovale predstavnice Pravosudne akademije, gđa Maja Marija Fuchs, tajnica Pravosudne akademije te gđa Dijana Mandić, načelnica Odjela za stručno usavršavanje vježbenika, savjetnika u pravosudnim tijelima i pravosudnih dužnosnika te predstavnice domaćina, gđa Ana Rački Marinković, zamjenica ravnateljice te gđa Marija Šiša Hrlić, voditeljica Odjela za autorsko pravo i srodna prava te provedbu prava intelektualnog vlasništva.

Sporazumom se utvrđuje okvir za daljnju suradnju u cilju promicanja znanja u području prava intelektualnog vlasništva i podizanja razine svijesti o njegovom značaju te modaliteti navedene suradnje usmjerene stručnom usavršavanju pravosudnih dužnosnika i savjetnika u ovom specijalističkom području. 

I ovom prilikom obje su strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na razvoju i provedbi aktivnosti stručnog usavršavanja pravosudnih dužnosnika i savjetnika u području intelektualnog vlasništva te sve većim interesom kojeg iskazuju predstavnici sudova i državnih odvjetništava upravo za ove edukacijske programe.

 

Ispiši stranicu