02 | 11 | 2017

Studijski posjet delegacije Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine DZIV-u

Studijski posjet delegacije Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine DZIV-u


U okviru programa bilateralne suradnje (BCP) između Instituta za intelektualno vlasništvo BiH i Europske patentne organizacije Državni zavod za intelektualno vlasništvo bio je domaćin studijskoj posjeti delegacije Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine pod vodstvom ravnatelja Instituta gdina Merdže u razdoblju od 25. do 27. listopada 2017. godine.

U okviru posjeta predstavljen je rad Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine. Tijekom trodnevnih radionica naglasak je bio na pitanjima o radu Sektora za patente te su kolegama iz BiH prenošena iskustva o pretragama baza patenata, on-line sustavu vođenja i upravljanja procesima, kao i o sustavu osiguranja kvalitete. Također su predstavljena iskustva DZIV-a u ostvarivanju suradnje sa sveučilištima te malim i srednjim poduzećima, kao i način i metode rada Informacijskog centra Zavoda (INCENTIV).

Ovaj studijski posjet bio je još jedna prilika da se ojača suradnja na pitanjima iz područja intelektualnog vlasništva na bilateralnoj razini sa susjednom Bosnom i Hercegovinom.

 

Ispiši stranicu