3.10.2018.

Objavljene studije EU promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas o više novih studija koje je u proteklom razdoblju objavila Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Studije su u cjelini dostupne na sljedećoj poveznici.
  pročitaj više »

1.10.2018.

Otvorena izložba Republike Hrvatske prigodom 58. serije zasjedanja skupština Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo(WIPO) u Ženevi

U sjedištu WIPO-a u Ženevi, 28. rujna 2018. otvorena je Multisenzorna izložba za slijepe i slabovidne osobe koja prikazuje didaktičko pomagalo povjesničarke umjetnosti Nataše Jovičić i Moderne galerije u Zagrebu namijenjeno prikazu umjetničkih slika u formatu prilagođenom slijepim i slabovidnim osobama. 
  pročitaj više »

21.9.2018.

Sudjelovanje Zavoda na Europskoj noći istraživača u Zagrebu 28. rujna 2018.

Zavod sudjeluje u ovogodišnjoj manifestaciji „Europska noć istraživača“ koja se u Zagrebu održava 28.9.2018. Posjetite štand Zavoda od 17.15 do 22.00 sata na Europskom trgu i saznajte zanimljivosti o istraživačima i njihovim izumima, te sudjelujte u nagradnim kvizovima.
Program događanja
Društvene mreže (FacebookTwitter)
  pročitaj više »

17.9.2018.

Održan stručni skup o projektu objedinjavanja legalnih digitalnih izvora zabavnih sadržaja „AGORATEKA“

Dana 12. rujna 2018. godine u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu održan je stručni skup „Promicanje legalnih digitalnih izvora kulturnih i zabavnih sadržaja – projekt Europske unije AGORATEKA“. Skup je organizirao DZIV, uz podršku Koordinacijskog povjerenstva za provedbu prava intelektualnog vlasništva, te u suradnji s EUIPO-m.
  pročitaj više »

17.9.2018.

Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje radove u području intelektualnog vlasništva

Zavod objavljuje Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja IV-a.
Natječaj je otvoren od 20. srpnja 2018. do 31. siječnja 2019. godine.
  pročitaj više »

14.9.2018.

Savjetovanje o Prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za 2019. godinu i Obrascu prethodne procjene za Zakon o patentu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
  pročitaj više »

10.9.2018.

13. zasjedanje Savjetodavnog odbora za provedbu prava intelektualnog vlasništva (ACE) održano u Ženevi, 3.-5.rujna 2018.

U Ženevi je od 3. do 5. rujna 2018. održano 13. zasjedanje Savjetodavnog odbora za provedbu prava intelektualnog vlasništva (Advisory Committee on Enforcement – ACE), na kojem je, uz gđu Alidu Matković, ministra savjetnika pri Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri UN-u u Ženevi, sudjelovala gđa Ana Rački Marinković, zamjenica ravnateljice DZIV-a.
  pročitaj više »

10.9.2018.

Obavijest o održavanju desetog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Obavještavamo korisnike da će deseti Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR), biti održan u periodu od 8. listopada do 18. studenoga 2018. godine. Prijave na tečaj vrše se putem interneta i traju od 10. rujna 2018. godine do popunjavanja raspoloživih mjesta. Detaljne informacije o tečaju dostupne su ovdje.
  pročitaj više »

4.9.2018.

Konferencija na visokoj razini o intelektualnom vlasništvu za zemlje na Putu svile u Pekingu (Belt and Road Initiative)

Na poziv Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo NR Kine ravnateljica Zavoda mr.sc. Ljiljana Kuterovac sudjelovala je na Konferenciji na visokoj razini o intelektualnom vlasništvu za zemlje na Putu svile (High-Level Conference on Intellectual Property for Countries along the Belt and Road) održanoj od 28. do 29. kolovoza 2018. u Pekingu. pročitaj više »

4.9.2018.

Objava Izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT Pravilnika)

Obavještavamo korisnike da je u Narodnim novinama - Međunarodni ugovori br. 5/2018 dana 8. kolovoza 2018. godine objavljen Potvrđeni primjerak izmjena i dopuna Pravilnika prema Ugovoru o suradnji na području patenata (PCT), u izvorniku na engleskom jeziku i u prijevodu na hrvatskom jeziku.
  pročitaj više »

30.7.2018.

Kostarika, Honduras, El Salvador i Urugvaj pristupaju alatima Flagship

Više o tome možete saznati na: www.tmdn.org i www.ipkey.eu pročitaj više »

11.7.2018.

Potpisan Memorandum o razumijevanju o internetskom oglašavanju i pravima intelektualnog vlasništva

U okviru inicijativa usmjerenih borbi protiv povreda prava intelektualnog vlasništva te uz podršku Europske komisije, 25. lipnja 2018. godine potpisan je Memorandum o razumijevanju o internetskom oglašavanju i pravima intelektualnog vlasništva.
  pročitaj više »

6.7.2018.

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik studije „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“

Obavještavamo vas da je studija „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“, sada dostupna i na hrvatskom jeziku, te joj možete pristupiti putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

5.7.2018.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o evaluaciji rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje vezano uz evaluaciju rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (EU Promatračnica), koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).
  pročitaj više »

30.6.2018.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje
JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu