6.7.2018.

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik studije „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“

Obavještavamo vas da je studija „Zaštita inovacija u okviru poslovne tajne i patenta: odrednice za poduzeća u Europskoj uniji“, sada dostupna i na hrvatskom jeziku, te joj možete pristupiti putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

5.7.2018.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o evaluaciji rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje vezano uz evaluaciju rada Europske promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva (EU Promatračnica), koja djeluje pri Uredu Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).
  pročitaj više »

30.6.2018.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje
JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.
  pročitaj više »

7.6.2018.

Obavijest o programu za zastupnike koji vode postupke pred Uredom Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO)

Obavještavamo korisnike o pokretanju programa obuke za žigove i dizajn Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO Trade Mark and Design Education Programme (ETMD EP). Radi se o novom programu obuke koji je posebno oblikovan za zastupnike koji vode postupke pred EUIPO-om. pročitaj više »

6.6.2018.

Svjetski dan borbe protiv krivotvorina, 6.lipnja 2018.

Povodom Svjetskog dan borbe protiv krivotvorina, Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavljuje Objedinjeno Izvješće o povredama prava intelektualnog vlasništva za 2018. godinuU istraživanju koje je proveo EUIPO pokazalo se da se svake godine zbog krivotvorenja u 13 gospodarskih sektora u EU-u izgubi oko 60 milijardi eura, a u Republici Hrvatskoj taj gubitak iznosi 398 milijuna eura.                                        Izvršni sažetak Izvješća   Infografike 

pročitaj više »

28.5.2018.

Crna Gora pristupila sustavu DesignView

Od 28. svibnja 2018. Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore (IPOM) omogućio je pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.
Više o tomu možete saznati ovdje.
  pročitaj više »

25.5.2018.

Obavijest o objavi izmjena zakona iz područja industrijskog vlasništva

Obavještavamo korisnike da su u Narodnim Novinama broj 46/2018, od 18. svibnja 2018. godine, objavljene izmjene više zakona iz područja industrijskog vlasništva.
  pročitaj više »

21.5.2018.

Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o suzbijanju nezakonitih sadržaja na internetu

Europska komisija otvorila je javno savjetovanje o jačanju borbe protiv nezakonitih sadržaja na internetu.
Javno savjetovanje otvoreno je do 25. lipnja 2018. godine.
  pročitaj više »

18.5.2018.

Javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

Državni zavod za intelektualno vlasništvo raspisuje
JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.
  pročitaj više »

15.5.2018.

Savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o žigu

Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) otvorio je novo savjetovanje sa zainteresiranom javnosti na stranici Središnjeg državnog portala „e-Savjetovanja“.
  pročitaj više »

14.5.2018.

Objavljene dvije nove studije Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO)

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je dvije nove studije vezane uz područje provedbe prava intelektualnog vlasništva.
  pročitaj više »

14.5.2018.

Izrael pristupio sustavu TMview

Od 14. svibnja 2018. izraelski Zavod za patente (ILPO) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
Više o tomu možete saznati ovdje.
  pročitaj više »

30.4.2018.

Obavijest o održavanju stručnog ispita za patentne zastupnike i zastupnike za žigove

Obavještavamo sve zainteresirane da će se stručni ispit za patentne zastupnike i zastupnike za žigove održati 6. lipnja 2018. godine u 9.00 sati u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.
  pročitaj više »

26.4.2018.

Čile pristupio sustavu TMview

Od 26. travnja 2018. Nacionalni zavod ureda za industrijsko vlasništvo Čilea (INAPI) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
Više o tomu možete saznati ovdje.
  pročitaj više »

23.4.2018.

Okrugli stol „Snaga promjene: Inovativne i kreativne žene“

Povodom Svjetskog dana intelektualnog vlasništva koji se održava pod motom Snaga promjene:Inovativne i kreativne žene, Državni zavod za intelektualno vlasništvo i Francuski institut u Hrvatskoj, organiziraju prigodni okrugli stol 26. travnja 2018. u 17.00 h u Medijateci, Preradovićeva 5, Zagreb.
Program Okruglog stola
  pročitaj više »

Ispiši stranicu