14.3.2018.

Sudjelovanje DZIV-a na Tjednu prava potrošača, 15.3.2018., Zagreb-Muzej Mimara

Državni zavod za intelektualno vlasništvo sudjeluje na manifestaciji Tjedan prava potrošača koja će se povodom Svjetskog dana prava potrošača održati 15.3.2018. od 12.00 do 18.00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu.
  pročitaj više »

12.3.2018.

Crna Gora pristupila sustavu TMview

Od 12. ožujka 2018. Zavod za intelektualnu svojinu Crne Gore (IPOM) omogućio je pristup podacima o svojim žigovima putem alata za pretraživanje TMview.
Više o tomu možete saznati na sljedećoj poveznici.
  pročitaj više »

2.3.2018.

ePCT sustav elektroničkog podnošenja i obrade međunarodnih PCT prijava

Od 1. ožujka 2018. godine omogućeno je podnošenje međunarodnih - PCT prijava u elektroničkom obliku putem ePCT sustava Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.
  pročitaj više »

23.2.2018.

Objavljena studija EU Promatračnice za povrede prava intelektualnog vlasništva o povredama prava intelektualnog vlasništva u proizvodnim sektorima guma i baterija

Europska promatračnica za povrede prava intelektualnog vlasništva pri EUIPO-u objavila je studiju, pod nazivom: „The Economic Cost of IPR Infringement in the Tyres and Batteries Sectors“.
Studija je u cjelini dostupna na sljedećoj poveznici.
  pročitaj više »

7.2.2018.

Studija o sustavu deponiranja audiovizualnih djela

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) je u suradnji s Europskim audiovizualnim opservatorijem (EAO) objavio prvu zajedničku studiju, pod izvornim nazivom Deposit systems for audiovisual works.
Studija je u cjelini dostupna na sljedećoj poveznici.
  pročitaj više »

7.2.2018.

Objavljeno javno savjetovanje Europske komisije o budućem „Popisu za nadziranje krivotvorenja i piratstva“

Dana 22. siječnja 2018. godine Europska komisija je objavila javno savjetovanje kako bi uspostavila prvi globalni „Popis za nadziranje krivotvorenja i piratstva“ (engl. "Counterfeit and Piracy Watch-List“). 
Javno savjetovanje je otvoreno do 31. ožujka 2018. godine, a možete mu pristupiti putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

2.2.2018.

Obavijest o održavanju devetog Općeg tečaja intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR)

Obavještavamo korisnike da će deveti Opći tečaj intelektualnog vlasništva putem učenja na daljinu, na hrvatskom jeziku (DL101HR), biti održan u periodu od 5. ožujka do 15. travnja 2018. godine. Prijave na tečaj vrše se putem interneta i traju od 5.veljače 2018. godine do popunjenja raspoloživih mjesta.
Detaljne informacije o tečaju dostupne su ovdje.
  pročitaj više »

31.1.2018.

Dobitnici nagrada Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva

Temeljem javnog natječaja od 20. lipnja 2017. za dodjelu nagrada Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva objavljujemo odluku o dodijeljenim nagradama.
  pročitaj više »

29.1.2018.

Radionica za predstavnike MSP-a „Upravljanje intelektualnim vlasništvom“ u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje

U okviru projekta VIP4SME, 30. siječnja 2018. djelatnici DZIV-a u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, održat će radionicu o upravljanju intelektualnim vlasništvom u poslovanju za predstavnike malog i srednjeg poduzetništva. 
Program radionice pročitaj više »

19.1.2018.

Indija pristupila sustavu Designview

Od 19. siječnja 2018. indijski Ured za patente, dizajn i žigove (CGPDTM) omogućio je pristup podacima o svojem dizajnu putem alata za pretraživanje DesignView.
  pročitaj više »

17.1.2018.

Objavljen Dodatak Izvješću o zaštiti i kontroli oznaka zemljopisnog podrijetla poljoprivrednih proizvoda u Europskoj uniji

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) objavio je Dodatak Izvješću o zaštiti i kontroli oznaka zemljopisnog podrijetla poljoprivrednih proizvoda u Europskoj uniji.
Dodatak Izvješću dostupan je na sljedećoj poveznici
  pročitaj više »

16.1.2018.

Rezultati Nagradnog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“

Temeljem natječaja od 24. travnja 2017. godine za učenike osnovnih i srednjih škola za dodjelu nagrada za najbolji literarni rad, video rad, skladbu, likovni rad ili strip na temu: „Inovacija za bolji život“ objavljujemo odluku o dodijeljenim nagradama.
  pročitaj više »

5.1.2018.

Obavijest o objavi prijevoda na hrvatski jezik Smjernica Europske komisije o određenim aspektima Direktive 2004/48/EZ o provedbi prava intelektualnog vlasništva

Obavještavamo vas da je dokument Komunikacija Komisije Europskom parlamentu, Vijeću i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru – Smjernice o određenim aspektima Direktive 2004/48/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o provedbi prava intelektualnog vlasništva, objavljen i dostupan putem sljedeće poveznice.
  pročitaj više »

28.12.2017.

Obavijest korisnicima o dostupnim obrascima putem sustava e-Građani

Obavještavamo korisnike da su obrasci za stjecanje propisanih uvjeta za obavljanje djelatnosti zastupanja i kolektivnog ostvarivanja prava u području intelektualnog vlasništva iz nadležnosti Zavoda dostupni od sada i putem sustava e-Građani na sljedećoj poveznici. pročitaj više »

21.12.2017.

Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“ - Obavijest

Obavještavamo sve prijavitelje na Natječaj, da će odluka o dodjeli nagrada, iz organizacijskih razloga, biti objavljena u siječnju 2018. godine.
  pročitaj više »

Ispiši stranicu