Samostalno pretraživanje baza podataka

Pretraživanje baza podataka žigova preporuča se svima koji žele provjeriti jesu li u odnosu na njihove rezultate intelektualnog stvaralaštva već objavljeni slični ili istovjetni  žigovi a sa svrhom lakše procjene mogućnosti stjecanja vlastite zaštite, radi izbjegavanja povrede tuđeg prava te da bi saznali za što je sve određeni podnositelj zatražio ili dobio zaštitu.

Stručnjacima u području intelektualnog vlasništva, te korisnicima s iskustvom u pretraživanju i tumačenju informacija o registriranom industrijskom vlasništvu, putem naših informacijskih servisa na raspolaganju je besplatno on-line pretraživanje nekomercijalnih baza podataka žigova koje se može provoditi samostalno.

Ovim pretraživanjem nisu obuhvaćeni podaci o ranije podnesenim zahtjevima za zaštitu koji još nisu zadovoljili uvjete za objavu u službenim glasilima.

Poduzetnici mogu djelovati na različitim tržištima. Neki djeluju samo na svom lokalnom tržištu, drugi djeluju na tržištima više država a neki na cijelom zajedničkom tržištu EU ili pak globalno. U skladu s tim poduzetnici štite svoja prava industrijskog vlasništva, pa tako i žigove. Tako neki poduzetnici ostvaruju samo lokalnu zaštitu žigova, neki svoje žigove štite u nekoliko država na nacionalnoj razini, a neki koriste i sustav međunarodne registracije žigova ili pak neki od regionalnih sustava zaštite žigova kakav je primjerice i europski sustav žigova Europske unije (EUTM).

Informacijski servisi za pretraživanje podataka o industrijskom vlasništvu

Ispiši stranicu